UNESCO Türkiye Millî Komisyonu
UNESCO Türkiye Millî Komisyonu

UNESCO Türkiye Millî Komisyonu

UNESCO Türkiye Millî Komisyonu

Yayınlarımız

Çok heyecanlıyım. Annemin çalışmalarına bakarken dikkatimi çeken ve o günden sonra görmek için gün saydığım Kapadokya’ya nihayet gidiyoruz. Bu arada söylemeyi unuttum, annem bir arkeolog ve bir süredir bu bölge üzerine çalışmalar yapıyor. Ben mitolojilere ve efsanelere hep ilgi duymuşumdur. Kapadokya bölgesi ile ilgili çok ilginç efsaneler varmış.
Babam, Kapadokya’nın sadece peribacaları, yeraltı şehirleri ve diğer tarihi eserleri içerisine alan bölge ile sınırlı olmadığını Nevşehir, Kırşehir, Yozgat, Aksaray, Niğde ve Kayseri gibi beş şehri kapsayan bölgenin coğrafi adı olduğunu söyleyince çok şaşırmıştım. Oysaki Kapadokya deyince benim aklımda peribacalarının olduğu ve havada balonların uçtuğu bir resim canlanıyordu.
Amcam emekli olduktan sonra ailesiyle Avanos’a yerleşti ve çanak çömlek benzeri el sanatlarını ürettiği ve turistlere satışını yaptığı küçük bir dükkân açtı. Özellikle kuzenlerimi çok özledim. Işıl ve Doruk ikizler ve benden bir yaş küçükler. Onlarla çok güzel günler geçireceğimiz için çok mutluyum.

Yayını İndirmek İçin Tıklayınız