Millî Eğitim Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü ve UNESCO Türkiye Millî Komisyonu işbirliğiyle 30 Mayıs 2019 tarihinde Atalarımızın Dilinden Öğrencilerimizin Paletinden Anadolu Masalları Tanıtım Programı ve Resim Sergisi gerçekleştirildi. Program Anadolu Masalları Tanıtım Filmi ve Ankara Güzel Sanatlar Lisesi Müzik Öğretmenlerinin masal müzikleri dinletisiyle başladı. Öğretmenlerin Anadolu Masalları anlatımıyla devam etti. Programın açılış konuşmaları Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Doç. Dr. Adnan BOYACI, UNESCO Türkiye Millî Komisyonu Başkanı Prof. Dr. M. Öcal OĞUZ ve Millî Eğitim Bakanı Ziya SELÇUK tarafından yapıldı. Programda Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin Anadolu masallarını görselleştirdikleri resimler de sergilendi.
Proje çocukların kendi kültürel kodlarını taşıyan, onlara farklı evrenlerin kapısını aralayan ve hayal güçlerini geliştiren Anadolu masallarıyla tanıştırmak için hayata geçirilmiştir. Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Doç. Dr. Adnan BOYACI, projeye somut ve somut olmayan kültürel miras konularında bilgilendirme çalışmalarıyla başlandığını ardından akademik bir heyet oluşturularak Anadolu Masallarının derlendiğini, masalların çocukların seviyesine uygun olarak düzenlendiğini ve Güzel Sanatlar Liseleri öğrencileri tarafından görselleştirildiğini ifade etti.
UNESCO Türkiye Millî Komisyonu Başkanı Prof. Dr. M. Öcal OĞUZ konuşmasında muhakemeli kültür ortamında yetişmeyen çocukların ileri ki yaşlarda daha fazla depresyona maruz kaldığını, sorun çözme başarılarının daha az olduğunu vurgulayarak Anadolu masallarının önemine dikkat çekti.
Millî Eğitim Bakanı Ziya SELÇUK masalların dijital olarak çocukların istifadesine sunulması, bazı sinema filmlerine mevzu olması, çizgi filmlerle buluşturulması ve benzeri konularda çalışma gayretlerinin devam edeceğini vurguladı.
Üç ay süren çalışmada Ankara, İstanbul, Samsun, Erzurum, Konya, Bursa, Makedonya ve Paris’te sergi yapılması, Anadolu Masallarının anlatımını sağlamak için masal kartları hazırlanması ve son aşamada da görme ve işitme engelli çocuklara masalların seslendirilmesi ve işaret diliyle okunarak onlara erişiminin sağlanması planına değinildi.