UNESCO Türkiye Millî Komisyonu
UNESCO Türkiye Millî Komisyonu

UNESCO Türkiye Millî Komisyonu

UNESCO Türkiye Millî Komisyonu

Haberler

Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılında Sürdürülebilir Kalkınma 2030 Hedeflerine Doğru: Fırsat Eşitliği, İyi Yönetişim ve Dijitalleşme Konferansı Gerçekleştirildi

26.12.2023

Cumhuriyetin 100. yılı vesilesiyle UNESCO Türkiye Milli Komisyonu ve Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi iş birliğinde 26 Aralık Salı günü Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Sezai Karakoç Salonu’nda “Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılında Sürdürülebilir Kalkınma 2030 Hedeflerine Doğru: Fırsat Eşitliği, İyi Yönetişim ve Dijitalleşme” Konferansı düzenlendi.

Konferansın açılış konuşmaları UNESCO Türkiye Millî Komisyonu Sürdürülebilir Kalkınma 2030 Hedefleri İhtisas Komitesi Başkanı Prof. Dr. Bertil Emrah ODER, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürü Ahmet ŞİMŞEK ve Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Kazım ARICAN tarafından yapıldı.

Programın “Sürdürülebilir Kalkınma 2030 Hedeflerine Genel Bir Bakış ve 100. Yılda Türkiye'nin Mevcut Durumu” temalı açılış konferansı UNESCO Türkiye Millî Komisyonu Sürdürülebilir Kalkınma 2030 Hedefleri İhtisas Komitesi Başkan Vekili Doç. Dr. Barış ALPASLAN moderatörlüğünde yürütüldü. Açılış konferansında Doç. Dr. Fatih Cemil ÖZBUĞDAY da konuşmacı olarak yer aldı.

Konferansın “Fırsat Eşitliği ve Kamu Politikaları” temalı ilk oturumu, T.C. Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı Çevre, İklim Değişikliği ve Sürdürülebilir Kalkınma Dairesi Başkanı Feyza ELDENİZ moderatörlüğünde yürütüldü. Panelde Dilek Okkalı ŞANALMIŞ “12. Kalkınma Planı Kapsamında Fırsat Eşitliği ve Sosyal Politikalar”, Zeyneb ERSAYIN da “Bölgesel Gelişmede Fırsat Eşitliğinin Önem ve Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı Kapsamında Yürütülen Örnek Projeler” temalı konuşmalarını yaptılar.

Programın “Kamuda Örnek Yönetişim Mekanizması” temalı ikinci oturumu UNESCO Türkiye Millî Komisyonu Sürdürülebilir Kalkınma 2030 Hedefleri İhtisas Komitesi Başkanı Prof. Dr. Bertil Emrah ODER moderatörlüğünde yürütüldü. Panelde Mustafa IŞIK “Kalkınma Ajansları Üzerine Genel Bir Değerlendirme”, Emine DOĞRUKÖK de “Ankara Kalkınma Ajansı Örneği” temalı konuşmalarını yaptılar.

Programın Hacettepe Üniversitesi Sosyoloji Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Aylin GÖRGÜN BARAN moderatörlüğünde yürütülen “Dijitalleşme: Fırsatlar ve Riskler” temalı son oturumunda ise Muhammet Raşit ÖZDAŞ “12. Kalkınma Planı Kapsamında Türkiye'de Dijitalleşme Olgusu”, Belgin Aslan “Yaratıcı Kültürel Endüstriler ve Dijitalleşme”, Prof. Dr. Mehmet Hilmi DEMİR de “Yapay Zekâ Uygulamaları: Fırsatlar ve Tehditler” konu başlıklı sunumlarını yaptılar.

Konferans programı süresince Ankara Somut Olmayan Kültürel Miras Müzesi tarafından fuaye alanında kurulan stantta ıhlamur baskı çalışması da yapıldı.

Program, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı AB ve Dış İlişkiler Daire Başkanlığı Çok Taraflı İlişkiler Koordinatörü Başak ÖNSAL DEMİR moderatörlüğünde yürütülen genel değerlendirme ve soru cevap oturumunun ardından sona erdi.


first img first img first img first img first img first img first img first img first img first img first img first img first img first img first img